1 av 2
Foto: Sara Cosar/ P4 Väst
2 av 2
Foto: Sara Cosar/ P4 Väst
Uddevalla

Konsert som renar vatten

Robert Luhr: ”Vatten är en stor bristvara”
1:21 min

Jonas, Robert och Benjamin gör projektarbete och välgörenhet på samma gång. Med konserten ”Music for the masses” vill de tre killarna stödja arbetet för renare vatten i Etiopien.

De anordnar konsert och passar på att skänka intäkterna till välgörenhet. Det är de tre killarna i R & B productions, Jonas Bergström, Robert Luhr och Benjamin Söderlund som står bakom konserten ”Music for the masses”. De går sista året på gymnasiet och konserten är deras projektarbete.

– Vi ville göra ett projektarbete som kunde hjälpa människor, och musiken har vi gemensamt, säger Robert Luhr.

Att det blev just vatten beror på att det är en stor bristvara på många ställen, och i Etiopien är det svår torka. De samarbetar med Röda korset i Uddevalla, som kommer att dubblera summan som de får in från biljettförsäljningen.

De har också fått stöd av kommunens Giraff-stöd, Studieförbundet vuxenskolan och Uddevalla gymnasium. Musiken är en blandning av pop och rock, och lite annat. Den första konserten hölls idag, och den andra konserten hålls klockan sju i kväll i Östraboteatern.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".