1 av 3
Hemvärnet deltar i sökinsatsen Foto:Filippa Bohlin
2 av 3
Thordéngården i Uddevalla bas för eftersökningsarbetet. Foto: Filippa Bohlin P4 Väst
3 av 3
Polis och hemvärn söker i stora delar av Uddevalla. Foto Filippa Bohlin P4 Väst

Missing people ger sig in i sökandet efter flickan

0:57 min

En sjuttonårig flicka från Uddevalla kom aldrig till skolan igår. På kvällen inledde polisen sökandet efter henne. Stora resurser sattes in under onsdagen där hemvärnet har hjälpt till i sökandet. Men än så länge har letandet varit utan resultat. Under kvällen ger sig Missing People nu in i letandet.

– Nu lägger vi stora resurser på att försöka hitta henne innan det blir mörkt, säger yttre befäl vid polisen i Uddevalla, Lars Ström.

Flickan är omkring 165 centimeter lång och normalt byggd. Hon har kastanjerött hår med sned lugg, eventuellt uppsatt i tofs. När hon lämnade bostaden var hon klädd i strumpbyxor, shorts, jacka och skor, allt i svart.

I nuläget tror inte polisen att hon har utsatts för något brott.

Hon anmäldes försvunnen igår eftermiddag.

Under dagen idag letar man runt om i Uddevalla med hjälp av hemvärnet, häst- och hundpatruller samt helikopter. Polisen har upprättat en bas för eftersökningsarbetet på Thordéngården i Uddevalla eftersom flickan försvann från sin bostad inte långt därifrån.

– Vi lägger upp sökandet i olika segment, vi har gjort en cirkel runt stan och i den olika tårtbitar, sedan söker vi där vi tror att det är troligast att hon kan finnas.

Tips om var flickan kan vara kan lämnas till polisen på 114 14

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista