Skjutövningar stoppade i dag efter brand

1:27 min

Efter branden på Sågebäckens skjutbana i går är övningarna, som var planerade i dag, inställda. Räddningstjänsten har ställt krav på regementet Skaraborg och på deras övningar på Sågebäcken och de kommer få fortsätta med sina övningar i morgon.

Igår brann nästan 25 hektar när det var skjutövning på Sågebäckens skjutbana. Det var regementet Skaraborg P4 som hade militärövning på platsen. Det tros vara deras granatliknande ammunition som var orsaken till branden.

– De hade kunnat ha mer egen beredskap för brandsläckning, det är inte helt ovanligt att skjutövningar startar gräsbränder, de har oftast bra bevakning men det gick ifrån dem den här gången, säger Bernt Eriksson, räddningschef i Uddevalla.

Regementet Skaraborg har fått krav från räddningstjänsten för att få fortsätta. För de resterande övningarna under veckan får de bara använda gevärammunition, som inte har samma brandrisk, och de måste också ordna med brandsäkerheten själva.

De kan komma att få betala om polis och åklagare anser att det begåtts ett brott, eftersom det råder eldningsförbud i hela Uddevalla kommun.

Sara Cosar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista