1 av 3
Foto: Hannes Ewehag/Sveriges Radio.
2 av 3
Foto: Hannes Ewehag/Sveriges Radio.
3 av 3
Foto: Googlemaps
Forserum/Lättarp

En död i tågolycka utanför Jönköping

Räddningstjänsten: "Det är svårt att säga orsaken till olyckan"
2:02 min

En person har avlidit i tågolyckan som inträffade vid 13-tiden. Tåget krockade med en lastbil vid en övergång och enligt polisen var det lastbilschauffören som omkom.

En olycka mellan en lastbil och ett tåg, som var på väg från Nässjö till Jönköping, inträffade i dag på eftermiddagen. Ett 80-tal passagerare ska ha befunnit sig ombord på tåget. Sex personer uppges har förts till sjukhus, varav en har avlidit. Enligt polisen var det lastbilschauffören som avled.

Exakt hur olyckan mellan lastbilen och tåget har gått till är oklart, men det ska ha skett på en obevakad järnvägsövergång.

– Tåget började bromsa in kraftigt sedan blev det en kraftig smäll. Vagnarna började kränga och själv flög jag ner på golvet. Tåget började luta mer och mer så jag var rädd att hela tåget skulle lägga sig, säger Jonas Dahlqvist, passagerare på tåget.

Olyckan inträffade vid Lättarp som ligger mellan Nässjö och Forserum. Exakt hur olyckan gått till är oklart, men det ska ha skett på en obevakad järnvägsövergång.

Räddningsstyrkor från Forserum, Jönköping och Malmbäck finns på plats. Sex ambulanser finns också där och helikopter är på väg till platsen.

Det är helt stopp i trafiken på väg 931, gamla Nässjövägen. Passagerarna ska ha kastats runt i vagnarna och har bland annat fått skärskador. Det kommer vara stopp i tågtrafiken i 48 timmar.

– Vägen kommer att behöva vara avstängd under lång tid, säger Jan Lagerqvist vid Jönköpingspolisen, till TT.

Lätt skadade och chockade personer förs till Familjeläkarna i Forserum och Nässjö vårdcentral.

P4 Jönköping

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista