Mats Svegfors. Foto: Benjamin Thorén/Sveriges Radio.

Mats Svegfors hyllar mångfalden

11 min

Den stora framtidsutmaningen för Sveriges Radio är att nå unga lyssnare. Det säger SR:s förre vd Mats Svegfors, som på onsdagen gästade Nyhetimmen i P4 Väst. 

Just i dag lanserade Sveriges Radio en ny startsida på webben. Det har väckt skarp kritik från Tidningsutgivarna, som bland annat anser att regeringen borde pröva om Sveriges Radio ska få bedriva nyhetssajt på webben.

Mats Svegfors svarar på kritiken att SR:s nya startsida inte är något hot mot tidningarna. Han menar att kritiken mynnar ur att dagstidningarna just nu har det ekonomiskt mycket svårt, med bland annat vikande annonsinstäkter.

Efter drygt tre år som vd för Sveriges Radio lämnade Svegfors i oktober över vd-posten till Cilla Benkö. Fram till pensioneringen i sommar kommer han bland annat att resa runt i landet för att träffa kommunpolitiker och berätta om SR:s villkor lokalt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista