SPORT

Fagerberg nöjd med LSK:s krismöte

0:27 min

Ljungskile SK hade på fredagseftermiddagen ett möte med kommunen angående det bidrag klubben söker för arenadriften på Markbygg Arena. Bidraget gäller en miljon kronor om året framöver. Direkt efter mötet sa ordförande Bosse Fagerberg till P4 Väst att han var nöjd med mötet.

– Jag upplevde det som att kommunen ska ta tag i frågan. Vi var väldigt tydliga att tala om för kommunen att vi sitter i en ekonomisk situation. Men det kan vi inte lasta över på kommunen utan de får se över sina regelverk och se över om vi har hamnat i en strykklass, säger LSK:s ordförande Bosse Fagerberg.

Kristdemokratiske kommunalrådet Magnus Jakobsson vill inte kommentera mötet.

– Vi som majoritet kommer ge information på måndag. Innan dess vill inte jag gå ut med någonting, säger han.

Är det så att klubben inte får handläggningsbidraget så får de rätta in sig efter de pengar de har, säger Bosse Fagerberg.

Bakgrunden till dagens möte är att Ljungskile SK i slutet av mars fick en momsskuld på nästan 2 miljoner kronor.

Efter byggnationerna på Markbygg Arena räknade de med att kunna dra av momsen, men Skatteverket godkänner inte ett avdrag på 950 000 kronor.

Som om det inte var nog finns det dessutom ytterligare en skatteskuld på 900 000 kronor, också här handlar det om momsavdrag som skatteverket nekat. Totalt landar skulderna på närmare två miljoner kronor. Föreningen riskerar därför att gå i konkurs i maj om de inte kan betala.

Dagens krismöte med kommunen handlar om på vilket sätt Uddevalla kommun ska bidraga till arenadriften. Bosse Fagerberg säger till P4 Väst att bidraget de önskar är på en miljon kronor om året löpande. Något som föreningen anser de blivit lovade redan 2007.

Pengar som kan vara avgörande för klubbens framtid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista