Foto: Pontus Lundahl/Scanpix

32-åringen bakom knivdådet i Vänersborg omhäktas

Den 32-årige man som är misstänkt för försök till mord efter knivdådet i Vänersborg får stanna två veckor till i häktet. Det blev klart på fredagsförmiddagen då tingsrätten även beslutade att ge åklagaren en åtalsförlängning till den 25 april.

Det var i februari som 32-åringen knivhögg en 48-årig man i Vänersborg. 48-åringen skulle bara några dagare senare vittna i rätten med anledning av att han i oktober blev våldtagen och grovt misshandlad.

Polisen misstänker att knivdådet har ett samband med misshandeln.

Det tredje omdömda syskonet i den syskontrio som i november misshandlade en man i vänersborg har ingen allvarlig psykisk sjukdom, det visar en rättspykiatrisk undersökning som idag kom in till Vänersborgs tingsrätt.

I nästa vecka går domaren och nämndemännen igenom undersökningen och dom mot kvinnan väntas till vecka 17.

Ungdomsliga åtalas för flera grova brott

Foto: P4 Väst

Sju ungdomar, både kvinnor och män, i åldrarna 17 till 21 år, samt en man i 30-årsåldern åtalas i dag vid Vänersborgs tingsrätt för en rad uppseendeväckande brott. Bland annat våldtäkt, grov misshandel, utpressning och rån.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista