Bomässa i Arena Vänersborg. Foto: Johan Blixt/ Sveriges Radio

"Bomässan kan växa ytterligare"

"Kan bli hur stor som helst"
1:12 min

Kringresande Bomässan är nu under helgen i Arena Vänersborg. Tidigare år har Bomässan haft upp mot 12 000 besökare i Vänersborg och det är ett antal som mässan räknar med att uppnå även i år.  


– Man lär sig nya saker varje dag och varje gång man är här. Man måste lära sig nya saker och man får bra svar på sina frågor här, säger besökaren Madelene Börjesson

Bomässan reser runt Sverige och har i år tretton olika mässor i olika städer. Vänersborg är den största av mässorna, och hade förra året upp mot 12 000 besökare under de två dagarna mässan var i stan.

12 000 besökare tror mässgeneralen Madeleine Ehrlin Bomässan ska lyckas locka även i år. Hon menar också att mässan kan växa ytterligare.

– Den kan ju bli hur stor som helst egentligen för det är ett jättestort upptagningsområde. Dalsland, Uddevalla, Trollhättan och ner mot Grästorp och Lilla Edet. Så mässan kan växa oerhört mycket, säger Madeleine Ehrlin.

Jämfört med tidigare år, hur står sig årets Bomässa?

– Den står sig jättebra och den växer. Vi har fler utställare, men utställarna har inte fått med sig alla sina leverantörer. Så det är färre leverantörer i år men utställarna är fler, säger Madeleine Ehrlin.

Hitta allt
Hon menar också att storleken på mässan är till för att man ska kunna hitta allt till sitt boende.

– Oavsett om du äger en villa, bostadsrätt eller om du har en stuga så ska man hitta produkter för sitt boende, säger Madeleine Ehrlin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".