Saab 9-5.
Saab

Regeringen vill sälja Saab Parts

Nevs är intresserade av att köpa Saab Parts – och nu bekräftar också regeringen att man vill sälja reservdelsbolaget. I dag meddelar regeringen att man vill att riksdagen tillåter att man säljer delar av eller alla aktier.

Regeringen ber i vårändringsbudgeten om tillåtelse från riksdagen för att få sälja alla eller en del av aktierna i Saab Automobile Parts, ett bolag som Riksgälden fick i pant som garanti för ett lån under krisen för Saab.

"En försäljning av aktierna måste anpassas till marknadsläget för att ge bästa möjliga affärsmässiga utfall", skriver regeringen i vårändringsbudgeten.

Därför går det inte att veta på vilket sätt eller när Saab Parts kommer att säljas, menar man.

Beskedet kommer en vecka efter att Nevs, som köpte Saab Automobiles konkursbo, uppgav att företaget är intresserat av att köpa reservdelsbolaget.

– Vi har en dialog med dem (finansdepartementet reds. anm.). Vi har sänt signalen att vi är intresserade av att köpa bolaget om priset är rätt, sade Mattias Bergman, vice vd på Nevs, till P4 Väst i förra veckan.

Saab Parts har över 300 anställda varav runt 50 jobbar i Trollhättan.

P4 Väst/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista