Linan på Pininfarina. Arkivfoto: Adam Ihse/Scanpix
Uddevalla

Oklart vad som händer med Volvofabriken

Bilproduktionen vid Volvo Personvagnarnas fabrik i Uddevalla avslutas innan midsommar och drygt 170  kollektivanställda har valt att flytta med till fabriken i Torslanda. Men vad som händer med fabriken är till stora delar oklart.

Volvo Personvagnar avslutar bilproduktionen i fabriken i Uddevalla tidigare än planerat.

Den sista bilen rullar av linan innan midsommar, tidigare var slutdatumet satt till den 12 juli. Fram tills dess byggs Volvos enda cabriolet modell, C70.

De som jobbar i Uddevalla har fått erbjudande om att stanna kvar inom Volvo PV och ungefär 170 kollektivanställda har valt att flytta med till Göteborg för att jobba på Torslandafabriken.

Medan närmare 120 personer har valt att inte ta erbjudandet om fortsatt jobb.

När det gäller de cirka 60 tjänstemännen är det fortfarande inte klart exakt vad som händer, men Per-Åke Fröberg, som är presschef på Volvo PV, säger till P4 Väst att företaget fortfarande står fast vid beslutet att alla tjänstemän kommer att erbjudas jobb inom Volvo PV.

– Men det dröjer några veckor innan allt är klart, säger han till P4 Väst.

Vad som händer med fabriken är i stort sett inte klart. Det enda som är klart är att Posten ska hyra 4 000 kvadratmeter av de 100 000 kvadratmeter stora fastigheterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista