Fordringsägare irriterade på LSK

Tiden rinner ut för Ljungskile SK som på knappt sex veckor måste få fram närmare två miljoner kronor till Skatteverket. Skatteskulden är klubbens största men inte enda skuld och bland de små lokala fordringsägarna så är irritationen stor.

– Vi värnar ju för att klubben ska vara kvar på alla sätt och vis men någonstans måste de sköta sina åtaganden, säger Göran Niklasson som är kökschef på Ljungskile Folkhögskola.

Under förra sommaren lagade Göran och hans personal mat till Ljungskile SK:s spelare och trots att de fick maten billigt så drog beloppen iväg då klubben inte betalade i tid. Sen slutet av sommaren sitter Göran Niklasson med en obetald nota på över 50 000 kronor.

– Jag har varit i kontakt med styrelsens ekonomiska ansvarige tio-femton gånger kanske. Tyvärr har det inte varit någon rak linje för att tala om hur läget är.

Vad har de sagt?
– De har sagt att de har problem med pengar just då men att vi skulle få dem om någon månad. Sedan blev det december och sen blev det ännu mer tyst och sen har vi inte hört ett ljud efter det, säger Göran Niklasson.

Nu ligger skulden hos Kronofogden i sällskap av en annan LSK-märkt skuld på nästan 33 000 till en arkitektfirma från Stenungssund som P4 väst har talat med. Också de har mötts av ömsom tomma löften om betalning och ömsom tystnad från LSK:s sida.

Ekonomiansvarige i LSK:s nya styrelse vill inte uttala sig om detta och hans företrädare svarar inte. Så många frågor kvarstår, hur sköter LSK sin ekonomi och kanske viktigast, hur ska det gå för den konkurshotade klubben?

Det är några av frågorna som kommer diskuteras i eftermiddagens "Nobel och Myrbäck" som sänds direkt från Ljungskile Folkhögskola från klockan 15.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".