Ingen lösesumma har betalats ut

Lösesumma har begärts men inte betalats ut, uppger Göteborgspolisen. Att Bengtsson rövades bort mot sin vilja framgick vid Göteborgspolisens presskonferens på torsdagsförmiddagen.

Att Bengtsson rövades bort mot sin vilja framgick vid Göteborgspolisens presskonferens på torsdagsförmiddagen. Han påträffades av privatpersoner i Slottsskogen i centrala Göteborg klockan 7.45 och hämtades av en polispatrull. Jakten på kidnapparna pågår, berättade förundersökningsledare Peter Larsson.
  -Målet har varit att rädda Fabian Bengtssons liv och det har vi nu uppnått, sade Larsson.
  Han beskrev polisarbetet som tålmodigt och sade att det nu gäller att identifiera och gripa kidnapparna. Inga detaljer om utredningen lämnades. Krav på lösesumma har framförts i samband med bortförandet, uppger spaningschef Sven Alhbin. Däremot har ingen uppgörelse nåtts med föräldrarna och inga pengar har betalats ut, enligt Alhbin.

Släppt utan pengar
  Fabian Bengtsson läkarundersöktes under förmiddagen. Åklagare Peter Larsson säger till TT att Bengtsson redan nu har kunnat berätta saker om vad som hänt honom, vitala för polisutredningen. Larsson vill dock inte ge några exempel på vad informationen handlar om. Hur stor den begärda lösesumman var ville polisen inte uppge men inga pengar har betalats ut. Av någon anledning har kidnapparna alltså släppt Fabian Bengtsson, varför ville polisen inte spekulera i. Polisen tror att han fördes bort i samband med att han hämtade sin bil i garaget. Under utredningens gång har polisen sökt och fått hjälp hos bland andra New Scotland Yard. Polisens tekniker undersökte på förmiddagen den parkbänk i Slottsskogen där Fabian Bengtsson påträffades. Spår säkrades på den slitna och nedklottrade träbänken som var omgärdad av dubbla polisavspärrningar.
Bortförd
 
Bänken står vid korsningen mellan en bilväg och ett löparspår i Slottsskogen, omkring 75 meter från lekplatsen Plikta som är en av centrala Göteborgs mest välkända och populära lekplatser för dagisgrupper och familjer. Många barn var på lekplatsen och lekte medan polisens helikopter smattrade i luften, rapporterar TT:s reporter. Området i Slottsskogen där Bengtsson hittades är avspärrat. Polisen tror att han släpptes på ett ställe och sedan tog sig till det ställe strax intill, där han hittades. Hur han var klädd ville polisen inte uppge.

Bengtsson försvann måndagen den 17 januari. Han lämnade enligt polisen sitt hem i Haga i Göteborg klockan 7.45. Han skulle hämta sin bil i garaget i närheten för att åka till arbetet men dök aldrig upp där. Några timmar senare fick Fabian Bengtssons far, Bengt Bengtsson, koncernchef i Siba, ett meddelande i sin mobiltelefon. Meddelandet tydde på att Fabian Bengtsson förts bort mot sin vilja.