Johan Thylén utvecklingschef i Lysekils kommun och Hasse Ekbrand ordförande för organisationen Lysekils köpmän

Lysekils köpmän ryter till mot hundägare: "Måste bli ett stopp"

Hundens fel eller ägarens? Debatt om kamphundar.
12 min

Efter att Barbro Roséns hund Albin igår blev attackerad och dödad av en annan hund tar nu föreningen Lysekils köpmän krafttag mot okopplade hundar. Ordförande för Lysekils köpmän Hasse Ekbrand säger att de ska se till att det som hände Barbro aldrig händer igen.

Vad tycker du? Kommentera här!

– Problemet är att man aldrig får ha en lös hund inne i centrum. En hund är en hund, den kan påverkas av andra saker som man inte kan beräkna. Koppling är det enda som gäller. Det måste bli stopp på detta, säger hand.

Föreningen Lysekils köpmän har märkt av många reaktioner från Lysekilsborna och de kommer fortast möjligt göra något åt situationen.

– Vi tar inte det på en hand med en gång. Men vi får göra en frizon. De som inte har ordning på sina hundar får inte vistas i parken. De ska inte vara här. Det finns andra ställen de får vara på med sina hundar, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".