Kristina Geers, Saabs före detta chefsjurist, är en av de anhållna.

Geers en av tre i Saab-toppen som anhålls för ekonomisk brottslighet

"Det handlar om åtgärder i bokföringen"
1:34 min

Tre personer ur Saab Automobiles tidigare ledning anhölls på måndagen misstänkta för grovt försvårande av skattekontroll under tiden 2010 till 2011. En av dessa var före detta chefsjuristen Kristina Geers som sedan släpptes på tisdagseftermiddagen. Hon är fortfarande misstänkt.

Saab Automobiles tidigare chefsjurist Kristina Geers är en av de som satt anhållen misstänkt för grovt försvårande av skattekontroll. På tisdagen frisläpptes hon tillsammans med de andra.

Geers satt under måndagen och tisdagen i förhör.

Kristina Geers avgick som ledamot i Saabs styrelse i juni 2011 med den officiella förklaringen att hon inte ville sitta på dubbla stolar. Några veckor senare, just före midsommar, avgick även de fackliga företrädarna ur styrelsen och angav personliga skäl. Det var samtidigt som de anställda för första gången fick beskedet att deras löner uteblev. 

Kristina Geers började sin karriär inom General Motors och blev chefsjurist på Saab 2004. Efter konkursen fortsatte hon att bistå konkursförvaltarna fram till sista maj 2012. Sedan dess har hon jobbat på advokatfirman Hammar i Trollhättan.

Anmälan om den misstänkta brottsligheten kom i maj förra året från Skatteverket.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".