Besked om Trollhättan och Rüsselsheim inom tio dagar

Beskedet om Saab Automobiles framtid kommer inom tio dagar. Det uppger en källa inom GM-koncernen till Sveriges radio väst.

Enligt en källa i toppen av General Motors har de hela tiden utgått från att både Trollhättan och rüsselsheim ska ha kvar biltillverkning.

Den senaste tiden har GM granskat de förslag som tagits fram på de båda orterna.  I förslagen redogör fabrikerna var för sig för hur de ska kunna minska sina kostnader och hur produktionen ska bli ännu effektivare.

De redovisnignar som fabrikerna tagit fram ger en bild som talar för att båda fabrikerna kan leva kvar. Men det handlar om att bestämma vilka bilmärken som ska produceras på respektive ort.

- Det kanske inte är självklart att fortsätta tillverka 9.3 eller ens 9.5 i Trollhättan uppger källan på GM, utan kanske låta Trollhättan tillverka andra modeller.

- Det som för oss idag är självklart när vi säger Saab i Trollhättan kan i framtiden istället bli GM i Trollhättan.

Beskedet om fabrikernas framtid ska komma inom tio dagar.

När det handlar om en ny Cadillacvariant för Europamarknaden bekräftar källan att Trollhättan har ett bra utgångsläge - ”Trollhättan is a rather option som källan uttrycker sig....”

Beskedet om Cadillactillverkningen kommer i samband med att GM visar en prototyp av bilen vid den stora bilmässan i Geneve i början av mars. Det är ett självklart tillfälle för det beskedet säger källan.