Ann-Charlotte Strömwall, folkpartist och ledamot i kommunstyrelsen. Foto: Foto: Filippa Bohlin/P4 Väst

FP om nya majoriteten i Lysekil: "En brun sörja”

Ann-Charlotte Strömvall: "En brun sörja"
1:25 min

Folkpartiet som haft en ledande roll i Lysekilspolitiken, med Roland Karlsson i spetsen är nu ute i kylan. Moderaterna och Socialdemokraterna och tre mindre partier meddelade igår att de bildar en ny politisk majoritet som tänker styra kommunen fram till nästa val - ett samarbete som folkpartisten Ann-Charlotte Strömvall inte tror på.

– Man kallar sig för ett färgglatt styre i en blandning, och jag har lärt mig att om man blandar för mycket färger blir det en brun sörja, säger folkpartisten Ann-Charlotte Strömvall.

Det är uppenbart att folkpartisten Ann-Charlott Strömvall är besviken på den forna allianspartnern Moderaterna som nu bildar ny politisk majoritet med bland andra Socialdemokraterna. Strömvall menar att det inte är Folkpartiet ensamt som haft ansvar för de felaktigheter i bland annat upphandlingar som revisorerna riktat kritik mot. Att den nybildade majoriteten nu sätter upp som mål att bringa ordning i kommunen utan att se sitt eget ansvar sticker i Strömvalls ögon.

– Man har haft samma insyn och inflytande som presidium i kommunfullmäktige, man har också en vice ordförande-post i kommunstyrelsen, dessa politiker som nu ska gå samman och göra en sådan fantastisk förändring.

Hur tror du de kommer att kunna samarbeta?
– Jag vet inte, för vi har en gammal kultur av att socialdemokrater inte förenar sig med moderater.

Det låter som du inte tror det kommer att fungera?
– Nej, jag tror inte det, och jag tycker det är tragiskt att man nu sumpar det här med alliansen, säger Ann-Charlotte Strömvall (FP)

Allt om politiska kaoset i Lysekil

Roland Karlsson och Ronald Rombrant. Foto: Patrik Enlund/Sveriges Radio
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".