Uddevalla

Friande epa-traktordom överklagas

Den pojke som blev påkörd av en epa-traktor utanför Norgårdenskolan i Uddevalla överklagar nu den friande delen av domen.

Det var i oktober förra året som föraren av en epa-traktor fick sladd och körde på en jämnårig pojke som landade med huvudet på asfalten. Han överlevde men har fått allvarliga men för livet efter olyckan.

Föraren friades från misstankarna om vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada eftersom Uddevalla tingsrätt inte ansåg det bevisat att han kört snabbare än tillåtet.

Den skadade pojken har nu genom sitt ombud överklagat den friande domen. Han anser att tingsrätten dragit felaktiga slutsatser av bevisningen i målet och att 16-åringen ska dömas för vårldslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Föraren dömdes däremot för olovlig körning och kamraten som lånade ut epa-traktorn, för tillåtande av olovlig körning och båda dömdes att betala dagsböter, skriver Bohusläningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".