Vänersborgare dömd till fyra års fängelse efter knivöverfall

En 22-årig man från Vänersborg skar en annan man i halsen med en kniv. I dag dömdes han till fyra års fängelse för försök till dråp. Bakgrunden var en hetsig diskussion om invandringspolitik.

I oktober i fjol träffades flera personer i centrala Vänersborg på Edsgatan, däribland de två männen. Det var första gången de två möttes.

Det uppstod då en diskussion mellan några personer ur de båda sällskapen om politiska åsikter kopplade till bland annat invandrare. Diskussion blev allt hetsigare och till slut gick det över i handgripligheter, enligt domen från Vänersborgs tingsrätt.

22-åringen skar då den andra mannen i halsen med en kniv. Han nekar till brott, men erkänner att han höll kniven mot halsen på den andra mannen. 22-åringen menar att knivskärningen handlade om en olyckshändelse.

Enligt tingsrätten är det dock uteslutet att det skulle vara en olyckshändelse.

Den knivskurne mannen blev allvarligt skadad och riskerade att dö av skadorna han fick, bland annat en cirka sju centimeter lång sårskada över halsen.

22-åringen döms nu till fängelse i fyra år för försök till dråp och han ska också betala ett skadestånd på 112 500 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".