Foto: Marie Mattsson/Sveriges Radio

Domen om Arena Vänersborg överklagas inte

Länsförsäkringar har beslutat att inte överklaga tingsrättens dom om takraset på Arena Vänersborg. Därmed får Vänersborgs kommun 3,5 miljoner kronor i ersättning.

Det tog mer än två år av juridiska process, men nu är tvisten mellan Länsförsäkringar Älvsborg och Vänersborgs kommun över. Det efter att försäkringsbolaget valt att inte överklaga tingsrättens dom.

– Om vi inte har lyckats övertyga tingsrätten med de argument vi har haft, så är risken att vi inte kan det i en Hovrättsförhandling. Därför överklagar vi inte, säger Roland Karlsson på Länsförsäkringar Älvsborg till P4 Väst.

Tingsrätten dömde Länsförsäkringar till att betala 3,5 miljoner kronor i ersättning till kommunen till det kommer ränta och rättegångskostnader.

Efter takraset i arenan natten till den 20 februari 2010 ville Länsförsäkringar Älvsborg inte betala ut försäkringspremien, ett beslut de motiverade med att takplåten var för tunn och taket för dåligt skottat efter allt snöande.

Men det är något som det inte har funnits tillräckliga bevis för, enligt tingsrätten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".