Trollhättan. Foto: Sten Eliason/Trollhättans Stad.
Näringslivet

Trollhättan letar jobb världen över

Trollhättans stad satsar på flera olika internationella samarbeten i höst. Det hoppas kommunen ska gynna det lokala näringslivet och skapa fler jobb.

– Vi hoppas det ska ge nya affärer emellan företag. Det kan handla om etablering av företag i vårt område och om samarbeten mellan företag och även utbildningsinstutitioner, säger Livio Benedetto som är internationell koordinator på Trollhättans stad.

Trollhättan ska i höst fördjupa eller starta samarbeten på minst fyra olika marknader runt om i världen. Det handlar om två städer i Botswana, den amerikanska staden Tempe City som ligger i Arizona, den norska marknaden och den tyska staden Regensburg i Bayern.

Näringslivet i Trollhättan ska vara med i projekten. Genom till exempel kontakter på de olika ställena är förhoppningen att företagen ska kunna hitta nya affärer och att det i slutändan ska skapa nya jobb i Trollhättan.

– Absolut, det är slutmålet. Att skapa en bra arbetsmarknad i Trollhättan, säger Benedetto till P4 Väst.

Men det kommer att ta tid innan resultaten visar sig, tror Livio Benedetto på Trollhättans stad.

– Det här är väldigt långa processer och det kanske ger resultat om några år. Det gäller att vara uthållig och att vara medveten om att det kanske inte ger något i dag eller i morgon, men kanske om ett år att det börjar poppa upp, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".