Ola Skinnarmo Foto: Pontus Lundahl/Scanpix
Picknick i P4

Ola Skinnarmo på skeppsjakt

Han är på väg mot ännu ett äventyr. Den här gången ska Ola Skinnarmo tillsammans med forskare försöka leta upp det förlista skeppet Vega som sjönk utanför Grönlands kust 1903.

– Det är som att leta efter ett grått frimärke på en fotbollsplan, säger Ola Skinnarmo när han gästar Picknick i P4 denna tisdag.

– Det här är en ny typ av äventyr för min del, vi kommer att segla till Grönland och genomföra en marinarkeologisk expedition, det är spännande.

Ola Skinnarmo är uppvuxen strax utanför Göteborg. I över 20 år har han ägnat sig åt olika äventyr. Som förste svensk nådde han sydpolen, han var också förste svensk till Nordpolen och som 26-åring åkte han skidor, helt ensam, över hela Grönland.

– Jag har växt upp med en mamma som var mulletant och med en pappa som var norrman, det första jag lärde mig att säga var ” Icke sur, gå på tur”, säger Ola Skinnarmo i Picknick i P4.

Picknick i P4
picknick@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".