IFK Vänersborg förlorade hemma mot Falu BS trots ledning med 2-0 i paus

I Superallsvenskan i bandy förlorade Vänersborg fredagskvällens hemmamatch mot Falu BS med 2-4. Detta trots spelmässigt övertag efter halva matchen och ledning med 2-0.

IFK Vänersborg började matchen mycket bra, och även om det inte var något skönspel utan mest kamp så var det hemmalaget som höll i taktpinnen. Fartfyllt och fantasirikt anfallsspel och tätt försvar ledde till att laget rättvist tog ledningen med 1-0 efter 11 minuter genom Matias Larsson.

Samme Larsson ökade strax före paus på Vänersborgs ledning till 2-0 och det såg då mycket stabilt ut. Gästerna i Falu BS körde gång på gång fast i hemmalagets täta försvar och de solokörningar Faluspelarna försökte sig på mynnade allt som oftast ut i ingenting.

Något hände dock under pausvilan, för gästerna kom delvis ut som ett nytt lag, samtidigt som hemmalaget blev försiktiga och började backa hem. Det straffade sig snart och bara tolv minuter in på andra halvlek hade gästerna både kommit ikapp och förbi (2-3). När sen gästernas Oskar Robertsson satte 2-4 på straff med en dryg kvart kvar att spela var matchen avgjord. Seger mot Falu BS hade givit Vänersborg den poäng de behöver för att känna sig säkra på en av de sista slutspelsplatserna, nu får man istället ta nya tag i matchen mot Kalix på söndag.

Bra i hemmalaget trots förlusten var tvåmålsskytten Matias Larsson, mittfältaren Henric Eriksson och målvakten Peter Johansson.


Matchfakta IFK Vänersborg - Falu BS
1-0 Matias Larsson (11)
2-0 Matias Larsson (39)
2-1 Erik Sundin (50)
2-2 Johan Kruse (53)
2-3 Erik Sundin (57)
2-4 Oskar Robertsson (71)

Publik:  937