P4 VÄST AVSLÖJAR: 30-årig kvinna anmäler tidigare politiker för våldtäkt

Det är en 30-årig kvinna som har anmält att hon blivit våldtagen av den före detta politikern i Bohuslän, som häktades igår. Mannen, som också har koppling till rättsväsendet, riskerar två års fängelse för våldtäkt.

Politikern har under lång tid haft flera uppdrag i sin kommun, men lämnade nyligen alla sina politiska uppdrag. Mannen själv nekar till anklagelserna.

Polisutredningen är i full gång, och det är bråttom att säkra spår och hålla förhör eftersom man bara har två veckor på sig, annars måste mannen begäras omhäktad.

Enligt poliskommissarie Per-Olof Bakke, som utreder fallet hos internutredningsenheten i Göteborg, så är det mycket fakta som ska hämtas in, vittnen och målsägande som ska förhöras, och man ska säkra teknisk bevisning, bland annat DNA-spår, som ska analyseras.

Våldtäkten ska ha skett i Stockholm, i början av maj, men både den åtalade före detta politikern, och den 30-åriga kvinnan som anmält våldtäkten, är från Västsverige, så förhören hålls här.

Mannen är politiker, men har avsagt sig samtliga åtta uppdrag i den kommun som han är verksam, men han har också en stark koppling till rättsväsendet, och därför är det en åklagare från riksenheten för polismål som har åtalat .

Riksenheten för polismål är den avdelning som driver rättsfall där poliser har begått brott, eller andra personer som är verksamma inom rättsväsendet, till exempel åklagare eller anställda inom domstolar.

Cecilia Bergil

cecilia.bergil@sverigesradio.se
0522-67 00 26

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista