Ingen lösning i Lysekils turbulenta kommunpolitik

"Bara tre partier på mötet"
1:18 min

Det blev bara tre partier som kom på möte i Lysekil idag, inbjudna av förre kommunalrådet, folkpartisten Roland Karlsson, för att få slut på det politiska kaos som råder i kommunen just nu.

Det blev ingen total uppslutning som Roland Karlsson hade hoppats, Roland Karlsson som blev avsatt som kommunstyrelsens ordförande under ett möte i våras, och som ledde till att den borgerliga alliansen sprack.

Det som gäller nu är att de forna allianskamraterna i Moderaterna har sagt att dom vill bilda en ny majoritet tillsammans med Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Skaftöpartiet.

Hittills har dom haft svårt att komma överens med varann.

Moderate Mats Karlsson är den som formellt leder kommunen just nu, eftersom han är vice ordförande, men gruppen som ska försöka få ihop en ny majoritet leds av en annan moderat. Richard Åkerman.

Åkerman sa till P4 Väst nu på förmiddagen, att han inte trodde att någon moderat skulle komma till mötet som Roland Karlsson kallat till, men det visade sig att hans partikamrat Mats Karlsson var där.

Och från det mötet meddelas att de gamla allianskamraterna i Centern och Folkpartiet nu kräver att Moderaterna ska lämna ifrån sig posten som vice ordförande.

För att ge det största partiet, Socialdemokraterna, chansen att bilda majoritet, som Roland Karlsson uttrycker det.

Detta krav ska nu Mats Karlsson ta med sig tillbaka till sin moderata partigrupp att ta ställning till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".