1 av 2
Åklagare Eva Johnsson. Bild: Jimmy Kirvesmäki/P4 Väst Sveriges Radio
2 av 2
Polisavspärrningar på dörren till lägenheten där kvinnan bor. Bild: Jimmy Kirvesmäki/P4 Väst Sveriges Radio
Trollhättan

Åklagaren: "Han förnekar brott"

"Han är anhållen på sannolika skäl"
1:14 min

En man har anhållits på sannolika skäl misstänkt för människorov. Han misstänkts ha rövat bort den tvåbarnsmamma i 20-årsåldern som varit saknad sedan helgen. Han dök idag självmant upp på polisstationen tillsammans med advokat och ett kortare förhör har hållits enligt åklagare Eva Johnsson.

– I hänseende till utredningsläget igår så tog jag på förmiddagen beslut om att en person skulle anhållas i sin frånvaro misstänkt för människorov. Den här personen kom idag in frivilligt till polisen i Trollhättan tillsammans med sin advokat.

Varför sitter han anhållen på sannolika skäl för människorov?

– Det beror helt enkelt på att utredningen ser ut så i nuläget, det är min bedömning av bevisningen. 

Vad det är för bevis vill åklagare Eva Johnsson inte gå in på. Mannen som sitter anhållen nekar till anklagelserna.

– Han förnekar brott men medger att han känner den här kvinnan och att han har varit i Trollhättan och att han har träffat henne.

Har han träffat henne under den här aktuella kvällen?

– Det kommenterar jag inte mer, men han har träffat henne i helgen.

Än så länge har man människorov som brottsrubricering. Man lägger an fokus på att hitta kvinnan.

– Vi betraktar det som ett människorov men jag är medveten om att klockan tickar naturligtvis och att tiden går och ju längre tiden går desto mer minskar ju så att säga sannolikheten för att vi ska hitta henne i livet. Men vår hypotes är att det är ett människorov än så länge, säger åklagare Eva Johnsson.

Det var under söndagseftermiddagen den 30 juni som polisen larmades till en fastighet på Östra Margaretavägen i området Dannebacken i östra Trollhättan, då en person hade upptäckt blod i en trappuppgång. Blodspåren ledde till en lägenhet där stora mängder blod påträffades. Fynden tydde på att ett våldsbrott har ägt rum på platsen och en förundersökning inleddes om misstänkt mord alternativt dråp.

Den kvinna i 20-årsåldern som bor i den aktuella lägenheten är försvunnen och en anmälan om misstänkt människorov har upprättats. Polisen har genomfört sökinsatser i området kring Dannebacken och på Hunneberg där vissa fynd har gjorts. Kvinnan saknas fortfarande. Polisen samarbetar i sökandet med frivilligorganisationen Missing People.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".