Trollhättan

Advokaten: Bevisningen håller inte

Den 36-årige mannen har varit på ett andra förhör strax innan klockan fyra i eftermiddag, detta berättar hans advokat Tommy Nilsson för P4 Väst. Det som framkommer är att mannen fortsätter att starkt neka till de brottsmisstankar han är misstänkt för.

Under förhöret har man ställt kompletterande frågor kring den version mannen lämnade igår. Mannen själv menar att han bara försökt hjälpa till med utredningen och kommit in frivilligt och är väldigt förvånad över att han sitter där han sitter.

Advokaten Tommy Nilsson tror inte att polisens bevis kommer att räcka för att få mannen häktad till imorgon.

– Hade jag varit åklagare, hade jag aldrig lämnat in en häktningsframställan för det håller inte. Jag lutar åt att hon inte kommer att begära honom häktad imorgon, säger han.

Förhöret hölls strax innan klockan fyra och höll på 20-30 minuter.

Den försvunna kvinnan i Trollhättan

Det var under söndagseftermiddagen den 30 juni som polisen larmades till en fastighet på Östra Margaretavägen i området Dannebacken i östra Trollhättan, då en person hade upptäckt blod i en trappuppgång. Blodspåren ledde till en lägenhet där stora mängder blod påträffades. Fynden tydde på att ett våldsbrott har ägt rum på platsen och en förundersökning inleddes om misstänkt mord alternativt dråp.

Den kvinna i 20-årsåldern som bor i den aktuella lägenheten är försvunnen och en anmälan om misstänkt människorov har upprättats. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".