Ny anhållen i "Trollhättefallet" Polisen besökte flera adresser igår

En man anhölls igår kväll gällande den försvunna tvåbarnsmamman i Trollhättan. Han sitter anhållen för skyddande av brottsling. Polisen har gjort både husrannsakan och besök på andra adresser i trollhättetrakten. Det bekräftar polisen för P4 Väst

Det var efter hussrannsakan gjoprdes på en adress i trollhättetrakten som man grep en person och som efter förhrö anhölls misstänkt för skyddande av brottsling.

– Vi har också gjort besök på andra adresser där ingen gripits, säger Christer Fuxborg, presstalesman polisen, till P4 Väst.

Besöken på andra adresser ska ha varit för att bearbeta tips och dylikt.

I olika medier har det framgått att den anhållne ska vara samma person som äger den bil som hittats utbränd vid Hunneberg. Men Sten-Rune Timmersjö på länskriminalen bekräftar för P4 Väst att så inte är fallet.

Var exakt som den anhållne mannen är hemmahörande vill inte Christer Fuxborg gå in på. Förhör har hållits med mannen igår kväll och nu kollar man närmare på hans uppgifter.

– Vi kommer undersöka de uppgifter som han har lämnat i förhör. Och sedan fortsätter vi givetvis bearbetning av uppgifter som kommit in tidigare. Det är ju tips och spaningsuppslag som fortfarande finns att bearbeta i ärendet, säger Christer Fuxborg.

[Texten uppdateras kontinuerligt]


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".