Polisavspärrningar på dörren till lägenheten. Bild: Jimmy Kirvesmäki/P4 Väst Sveriges Radio

Missing People gör ny sökning i Trollhättan efter försvunna kvinnan

De två män, 31 respektive 35 år, som sitter häktade för skyddande av brottsling när det gäller den försvunna tvåbarnsmamman i Trollhättan nekar fortfarande till brott. I morgon ska organisationen Missing People ännu en gång leta efter kvinnan.

Om de har gjort några medgivanden vill inte åklagare Eva Johnsson gå in på.

– Det kommenterar jag inte, säger hon.

Samtidigt är den man som inte blev häktad av Vänersborgs tingsrätt misstänkt, på sannolika skäl, för människorov fortsatt intressant i utredningen.

– Ja, jag har inte avskrivit honom, säger Eva Johnsson. 
  
Polis och åklagare väntar samtidigt på provsvar från Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, bland annat när det gäller analysen av det blod som påträffades i den lägenhet där kvinnan bodde.

Vad man skickat till SKL mer vill Eva Johnsson inte gå in på men hon medger att den kan bli viktig.

– Jag kan inte värdera hur viktig den kommer att bli. Men vi håller ju på att lägga pussel just nu och om provsvaren från SKL stärker den teorin som vi har så är det ju en ytterligare viktig pusselbit för oss, säger hon.

I morgon ska Missing People göra ännu en sökning efter den försvunna tvåbarnsmamman. Sökningen kommer att ske vid Norra Björke där man fortsätter med det område där man var igår.

Kenneth Edström, operativ chef för Missing People, säger till P4 Väst att man snart har haft sammanlagt 1400 personer som har hjälpt till med sökandet, om man slår ihop alla sökningar som gjorts efter kvinnan. Det är ett nytt rekord för Missing People.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".