1 av 3
Elvira Thorsson. Bild: Camila Astorga Díaz/P4 Väst Sveriges Radio
2 av 3
Elvira Thorsson, Elin Svenungsson, Matilda Lillsjö, Alice Holmgren, Tomas Lillsjö och Jonas Brattlöf. Bild: Camila Astorga Díaz/P4 Väst
3 av 3
Elvira Thorsson. Bild: Camila Astorga Díaz/P4 Väst Sveriges Radio

Fotbollsklubb runt Lilla Edet spelar tre cuper på tre veckor

"Målet är att komma till Heden"
1:23 min

Förra veckan vann fotbollslaget Ranrike guld i Catalunya Cup. Den här veckan spelar laget i Gothia cup i Göteborg. Men det är inget vanligt lag. 

– Vi vill väl ta oss så långt som möjligt. Vi sa det innan, att målet är att spela på Heden. Blir det A- eller B-slutspel så är ändå målet att spela på Heden. Det är vårt mål, säger tränaren Jonas Brattlöf.

I söndags kom Ranrike hem klockan sju på kvällen med ett guld i bagaget från Catalunya cup i Spanien. Ranrike är en sammanslagning av sju klubbar från trakterna runt Lilla Edet. Tomas Lillsjö är en av initiativtagarna.

– Det finns alldeles för få tjejer i den här åldern och de flesta slutar i den här åldern. Som i Skepplanda där jag kommer från så finns det alldeles för få tjejer födda -96 och -97. Det är samma i Lödöse/Nygård, Edet och Sollebrunn och alla de klubbarna runt omkring.

På Forsvallen i Skepplanda snörar Elvira Thorsson på sig fotbollsskorna. Hon har spelat i elva år och det är hennes första Gothia cup som spelare.

Vad kommer först då, fotboll eller skolan?

-- Jag brukar alltid planera, så det brukar funka ganska bra men skolan går väl ändå först.

Officiellt?

– Ja. 

Idag spelar ni ju sista matchen i er grupp och ni måste vinna för att ta er vidare, hur känns det?

– Man är ju lite nervös och så, men man får hoppas att det går bra.

Vad tror du om det finska laget då?

-- Man har ju hört att de är lite... eller ja, de är ganska duktiga. Men kämpar vi som vi gjorde i Spanien så tror jag vi tar det.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".