Nya fynd sätts i samband med skottlossning i Uddevalla

Polisen har idag sökt efter en 26-årig man som misstänks ligga bakom skottlossningen på Styrmansgatan i Uddevalla i går kväll. Sent på eftermiddagen bekräftar man också att man hittat flera fynd som polisen sätter i direkt samband med händelsen.

Klockan är efter åtta när en eller flera personer slår sönder ytterdörren till en uppgång på Styrmansgatan. Personen eller personerna går upp till en lägenhet i fastigheten, slår sönder en fönsterruta i trappuppgången på vägen upp och tar fram ett vapen, riktar det i maghöjd nära handtaget och låter vapnet gå av. Vapnet lämnar ett hål så stort som en femkrona efter sig. Förövaren eller förövarna lämnar sedan platsen. Inne i lägenheten chockas 4 personer av det inträffade.

Under hela dagen idag har polisen sökt den man som man tror ligger bakom skottlossningen, en 26- årig man som är anhållen i sin frånvaro, misstänkt för försök till mord. Polisen har även hört de 4 som var i lägenheten i går och har efter förhör konstaterat att det rör sig om en uppgörelse i missbrukarkretsar.

Flera husrannsakningar har även gjorts i Uddevalla-området idag som har resulterat i en del fynd som kan sättas i samband med skottlossningen i går kväll. Mer vill inte tf kriminalkommisarie Tord Haraldsson uttala sig om för tillfället.

Man jobbar också parallellt med om skottlossningen eventuellt kan sättas i samband med det grova inbrott i en mans lägenhet på Hovhult i natt och där lägenhetsinnehavaren fick fly ut genom balkongen. I det fallet sitter tre för polisen ökända personer fortfarande anhållna.