John Jideus tillsammans med sin bror Per Jideus och Madelene Bruhn. Foto Maria Loewen/P4 Väst Sveriges Radio.

Fartfyllt sommarläger för funktionshindrade i Bokenäs

1:22 min

Solar, badar och åker båt. Det är vad lägerdeltagarna på Bokenäs i Uddevalla sysselsätter sig med. Denna vecka är ett helt gäng ungdomar med funktionshinder på Dragsmarks Klostergård för att koppla av och ha kul.

– Ett, två och...

Var det kallt?

Det är lite kyligt men kallt.

Det sa John Jideus som tycker att en av höjdpunkterna på lägret är att bada men inte bara.

– Det är roligt, man får göra olika grejer, bada sola och spela fotboll.

Det är lägerverksamheten i Göteborgs stad som står bakom lägret. Under hela året anordnas aktiviteter på Klostergården i Dragsmark för funktionshindrade. Varje sommar är det läger fullt av aktiviteter. John Jideus berättar att lägret har gett honom flera nya vänner.

– Jag känner några sedan innan.

Dagarna är fulla av aktiviteter och tanken är att det ska göra att ungdomarna ska knyta kontakter och känna tillhörighet. Linda Börjesson är aktivitetsledare på lägret.

– För många är det väldigt viktigt att komma hit och de träffar nya kompisar och skapar nya kontakter, så aktiviteterna är ju en del av det här. Samtidigt då skapar en gruppkänsla, en känsla av sammanhang helt enkelt, säger Linda Börjesson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista