Anna-Sara Dahlén är en av stipendiaterna under Dalslands bokdagar. Bild. Privat

Författardagarna i Åmål hyllar skrivande ungdomar med stipendium

Nu har årets skrivarstipendiater i Dalsland utsetts. Lilla skrivarstipendiet på tusen kronor går till Isabell Nieminen från Billingsfors för hennes förmåga att som ung skrivare skildra livets upp och nedgång genom dröm och verklighet. Stora skrivarstipendiet på 5000 kronor går till Anna-Sara Dahlén som har Åmål som sommarort.

Priserna kommer att delas ut under Författardagarna i Åmål som arrangeras i samband med Bokdagarna i Dalsland.

Motiveringar:
Dalslands Lilla Skrivarstipendium 2013 tilldelas Isabell Nieminen. En ung skrivare som redan medvetet skildrar livets upp – och nedgång genom dröm och verklighet. Isabell formar, genom sitt lyhörda språk, hur glädje och sorg tar varandras händer och knyter band som lyfter världen och gör oss synliga även när solen går i moln. 

Dalslands Stora Skrivarstipendium 2013 tilldelas AnnaSara Dahlén för texterna ”Hon och Han och “I ett renoverat hem”. Hennes måleriska språk skildrar med smidighet och insikt den vackra begynnelsen och våldsamma utveckling på kärleksförhållandet mellan berättelsens Hon och Han. Textens upplägg och utveckling speglar karaktärernas sönderfall med bravur och belyser ett ständigt samhällsproblem. Vi är många som ser fram emot AnnaSara Dahléns kommande texter och uppmuntrar möjlighet till skrivande genom detta pris.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista