Marika Isetorp (MP) och Bo Carlsson (C). Foto: Johan Blixt/ Sveriges Radio

Tidningsannons skapar politiskt bråk i Vänersborg

1:31 min

Centerpartiet har i en annons skrivit att Miljöpartiet inte vill renovera Vargöns brandstation. 

– Vi blev väldigt förvånade för det här är inte sant, det här kan de inte påstå för vi tycker ju inte så. Allt vi har gjort är att begära en återremiss för att vi ville att det skulle förhandlas bättre med ägarna, säger Miljöpartiets Marika Isetorp.

Miljöpartiet ville att kostnaderna för att rusta upp brandstationen i Vargön skulle ses över igen, för de tyckte det var för dyrt att betala två miljoner kronor för en lokal som kommunen inte äger, utan hyr gratis på obestämd framtid.

Upprustningen måste göras för att Arbetsmiljöverket kräver att stationen rustas upp till årsskiftet. Annars kommer kommunen att få betala vite på en miljon kronor.

Men Miljöpartiet försöker bara förhala beslutet säger Centerpartiets Bo Carlsson.

– En återremiss hade inneburit att tiden hade sprungit ifrån oss och då hade vi inte kunnat komma igång med renoveringen på stationen i Vargön. Då känner jag att det är ett sätt att förhala processen och då blir resultatet en nedläggning helt enkelt, säger Bo Carlsson.

Uppfattningen att Miljöpartiet förhalar beslutet ser Centerpartiet som ett tecken för att de vill lägga ner brandstationen. Och därför skrev de som de gjorde i tidningsannonsen.

Hur tror ni Vänersborgarna ser på att det blir ett annonsbråk?

– Alla problem som finns är bra om de kommer upp till ytan och kan det komma något gott ur det så är jag den förste och tycka det var värt annonskampanjen, säger Bo Carlsson.

– Jag tror inte de tycker så mycket om det, säger Marika Isetorp.

Marika Isetorp menar också att Centerpartiet har försökt svärta ner Miljöpartiet med tidningsannonsen. Något som slås tillbaka av Bo Carlsson.

– Nej, det handlar inte om att svärta ner någon. Detta är en sakupplysning, säger Bo Carlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista