Den försvunna kvinnan i Trollhättan. Bild: Claus Gertsen/Scanpix och Jonas Partheen/P4 Väst Sveriges Radio
Trollhättefallet

Utlämnandet av den mordmisstänkte mannen i Polen kan dröja

Den 36-årige man som är häktad i sin frånvaro för mordet på en tvåbarnsmamma i Trollhättan greps igår av polsk polis. Det kunde ske efter att den misstänkte mannen själv kommit in till den svenska ambassaden i Warszawa.

Nu ska mannen utlämnas till Sverige, oftast sker det med hjälp av kriminalvårdens transporttjänst. Men hur lång tid det kommer ta kan Linda Romanus på kriminalvårdens presstjänst inte svara på. Det kan gå snabbt men också dröja - allt beror på hur samarbetet mellan svenska och polska myndigheter fungerar, säger hon till P4 Väst.

Den försvunna kvinnan i Trollhättan

Det var under söndagseftermiddagen den 30 juni som polisen larmades till en fastighet på Östra Margaretavägen i området Dannebacken i östra Trollhättan, då en person hade upptäckt blod i en trappuppgång. Blodspåren ledde till en lägenhet där stora mängder blod påträffades. Fynden tydde på att ett våldsbrott har ägt rum på platsen och en förundersökning inleddes om misstänkt mord alternativt dråp.

Den kvinna i 20-årsåldern som bor i den aktuella lägenheten är försvunnen och en anmälan om misstänkt människorov har upprättats. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista