1 av 3
Polisens tekniker vid fyndplats. Bild: Jimmy Kirvesmäki/P4 Väst Sveriges Radio
2 av 3
Polisens tekniker vid fyndplats. Bild: Jimmy Kirvesmäki/P4 Väst Sveriges Radio
3 av 3
Tekniker vid fyndplats. Bild: Jimmy Kirvesmäki/P4 Väst Sveriges Radio
Trollhättefallet

Polisen har samlat bevis i skogen utanför Trollhättan

Polisen har idag sökt av ett skogsområde mellan Trollhättan och Grästorp, gällande den försvunna tvåbarnsmamman i Trollhättan. Sökningen gjordes efter ett tips om ett eldhärjat område i skogen. Efter att teknikerna var färdiga med sökningen runt brandplatsen togs en likhund dit.

– Vi har fått ett tips här av allmänheten att det fanns en brandplats i skogen. Och då åkte vi ut här och hittade den här platsen. Vi bedömde den som intressant och vi har gjort ytterligare lite fynd så nu är tekniker här och undersöker platsen så får vi se vad det ger, säger länskriminalens Thord Haraldsson.

Man sökte även på ett ställe där det tidigare har brunnit. När de två teknikerna från Göteborg kom till platsen började man relativt omgående med att leta efter fynd vid brandplatsen - som var ett av två områden i skogen som var avspärrade. Vid den andra avspärrningen fanns ett blått tygstycke, och teknikerna ska senare ha sökt igenom det området också. 

– Vi har tekniker, vi har kriminalsökshundar och saksökshund och ska få hit helikopter och fota av området.

Strax efter nio imorse spärrade polisen av ett område utanför Trollhättan. Det bekräftar Thord Haraldsson för P4 Väst. Det ska ha igår ha kommit ett flertal tips och det handlar om rester efter en brand som upptäckts. Kenneth Edström på Missing People bekräftar också att man lämnat in saker till polisen efter sin senaste sökning. Om plaggen kan knytas till det här fallet är fortfarande inte klart.

En av hundarna har markerat tidigare idag, länskriminalens Thord Haraldsson kollade då upp spåret men då var det polisen själva som hade lämnat spår. Efter att teknikerna var färdiga med sökningen runt brandplatsen togs en likhund dit - men sökningen blev resultatlös. Helikoptern har varit i luften och man är nu klara för dagen.

Mordet på tvåbarnsmamman i Trollhättan

Natten till den 30 juni försvann en 23-årig kvinna från Trollhättan. En 36-årig man begärdes häktad misstänkt för människorov, men Vänersborgs tingsrätt tyckte bevisningen var för tunn och mannen släpptes.

Senare häktades två män, en 31-åring och en 35-åring, på sannolika skäl misstänkta för skyddande av brottsling och i slutet på juli häktades 36-åringen i sin frånvaro, den här gången misstänkt för mord.

8 augusti hittades kvinnan död intill en väg utanför Grästorp. Den mordmisstänkte 36-åringen befann sig i Polen och överlämnades till Sverige den 14 augusti.

Den 16 augusti häktades han på sannolika skäl misstänkt för mord. 

Alla tre män dömdes i tingsrätten i slutet av december. Den nu 37-årige mannen dömdes till 16 års fängelse för mord, och de medåtalade dömdes även de till fängelse.

Domarna överklagades till hovrätten, som fastställde tingsrättens domar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista