Mer än halva landslaget från Fyrbodal

1:13 min

Idag hålls VM i Taido i Finland. Taido är en japansk akrobatisk kampsport med ursprung i karaten. I den svenska VM-truppen som är på plats så är hela 7 av 12 tävlanden från Fyrbodal.

Innan invigningsceremonin står svenska landslaget och värmer upp och känner på mattan. Landslagstränaren Kristian Ojala som annars tränar i Uddevalla märker av nervositeten i laget.

– Vissa är mer reserverade än andra. Nerverna spelar ett spratt så här innan man kommer igång men gäller att hålla sig lugn. Vi har bra stämning i svenska laget.

Kan det bli någon medalj?

– Det hoppas jag verkligen.

Anna Cervin från Strömstad tog dubbla Vm-silver 2009. Bravaderna var då i den mer formmässiga delgrenen Hokei som hon idag hoppar över på grund av en skada. Istället satsar hon på kampgrenen Jissen.

– Lite nervöst men det känns bra. Först blir det Hokei och då får jag mest kolla på och sen värma upp. Sen på Jissen ska man ju ha lite flyt och det ska liksom vara ens dag, men jag har en bra känsla.

Oskar Lodin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista