Sommarlovsentrepenörerna Philip och Joel hjälper äldre med vardagssysslor för en mindre slant - pengarna skänker de till välgörenhet. Foto: Privat
Sommarradion

17-åringar hjälper äldre och skänker bort pengarna

Philip Magnusson och Joel Skoglycke från Uddevalla har jobbat med att hjälpa äldre i sommar. Nu har de bestämt sig för att skänka bort alla pengar de har tjänat till välgörande ändamål.

De två 17-åringarna Philip Magnusson och Joel Skoglycke från Uddevalla har varit sommarlovsentreprenörer i sommar. För att få bli det var de tvungna att skicka in en ansökan med en företagsidé till kommunen som accepterades.

Det de har gjort är att hjälpa äldre.

– Vi har sett och hört hur lite tid hemtjänsten har för att ta hand om de äldre som har byggt upp vårt samhälle och som nu behöver hjälp, säger de.

Under sommaren har de hjälpt äldre med allt som har behövts.

– För låga kostnader har vi gjort det som samhället borde göra. Vi har till exempel storhandlat för 25 kronor i timmen och gått långpromenader med hundar för 25 kronor i timmen.

Nu när sommaren börjar lida mot sitt slut har Philip och Joel bestämt sig för att fortsätta hjälpa några av de personer de lärt känna under sommaren.

– Några saknar vänner och anhöriga och vi kände därför att vi inte bara kan lämna dem i sticket. Vi tänkte att vi nog ska hinna gå till dem efter skolan och hinna klämma in dem mellan alla läxor.

Dessutom har 17-åringarna bestämt sig för att skänka bort alla pengar de har tjänat under sommare, cirka 7 000 kronor.

– Pengarna ska gå till tre organisationer som vi tycker gör stor nytta och som behöver mer stöd och uppmärksamhet – kvinnojouren, bröstcancerfonden och Saronhuset (lokalt ställe som hjälper hemlösa och utsatta).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista