David Hellenius och Izabella Scorupco spelar huvudrollerna i relationskomedin Sista chansen, som spelas in i Bohuslän. Foto: Pressbild

Branden stoppade filminspelningen

Skräp vid en sjöbod i Sotenäs fattade eld och satte det stopp för en hel filminspelning - Sista Chansen med stjärnor som Izabella Scorupco och David Hellenius.

Sjöbodarna tillhör Sotefjordens segelsällskap som snabbt lyckades släcka skräpet, när de upptäckte röken.

– Det var ju inga lågor som slog upp, men brandkåren kom och kontrollerade så att det brann på något annat ställe och då kunde de ju inte ha någon filminspelning, berättar Britt Lindgren på segelsällskapet.

Ingen blev rädd och ingen blev skadad, men det blev ett litet uppehåll i filminspelningen som lånar klubblokal och brygga från Sotenässeglarna.

– De är jättetrevliga och våra instruktörer har hjälpt skådespelarbarnen att segla litegranna. Det är kul att det händer saker i Hunnebostrand.

Filmen Sista Chansen är en relationskomedi om överklasskvinnan Veronica som faller för snickaren Micke och sedan få jobba med att få tonårsbarnen Fanny och Alexander att acceptera relationen.

Filmen spelas in i Stockholm och i Bohuslän nu under sommaren och har planerad premiär 2014.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista