1 av 2
Det låg en ensam bukett på fyndplatsen idag. Foto: Rebecca Sutton/P4 Skaraborg Sveriges Radio.
2 av 2
Ett ljus brinner där den försvunna tvåbarnsmamman hittades igår. Foto: Victor Jensen/P4 Väst.
Misstänkt mord på tvåbarnsmamma

Grästorpsborna skakade efter fyndet av tvåbarnsmamman

0:49 min

Det är påtagligt berörda människor som vår reporter träffar i Grästorp dagen efter fyndet av den försvunna 23-åriga kvinnan från Trollhättan. Polisen har bekräftat att det är hennes kropp man hittat i ett dike strax utanför Grästorp.

Det har varit stor oro bland invånarna i Grästorp eftersom polisen koncentrerat sökningarna där. Många tycker ändå att det känns bättre nu när kroppen hittats.

– Det är ju en lättnad. Alla har ju gått och undrat. Jag har varit på semester men jag har ändå hört mycket om Grästorp i media, säger en kvinna som arbetar i en affär intill, men som inte vill vara med med sitt namn.

– Det är overkligt för i det här lilla samhället, men nu har det gjort det, säger en kund som inte heller vill uppge sitt namn.

– Det känns otrevligt, man har ju barnbarn i den åldern, det känns otäckt, men det har känts skönt att det har hittat henne. När man varit ute har jag ju tänkt; ligger hon här någonstans, säger en kvinna som bor i närheten.

Samtidigt jobbar nu polisen med att fastställa dödsorsaken. Om det finns bevis vid kroppen som kan binda en gärningsman är för tidigt att säga, enligt Thord Haraldsson som är kriminalkommissarie.

Mordet på tvåbarnsmamman i Trollhättan

Natten till den 30 juni försvann en 23-årig kvinna från Trollhättan. En 36-årig man begärdes häktad misstänkt för människorov, men Vänersborgs tingsrätt tyckte bevisningen var för tunn och mannen släpptes.

Senare häktades två män, en 31-åring och en 35-åring, på sannolika skäl misstänkta för skyddande av brottsling och i slutet på juli häktades 36-åringen i sin frånvaro, den här gången misstänkt för mord.

8 augusti hittades kvinnan död intill en väg utanför Grästorp. Den mordmisstänkte 36-åringen befann sig i Polen och överlämnades till Sverige den 14 augusti.

Den 16 augusti häktades han på sannolika skäl misstänkt för mord. 

Alla tre män dömdes i tingsrätten i slutet av december. Den nu 37-årige mannen dömdes till 16 års fängelse för mord, och de medåtalade dömdes även de till fängelse.

Domarna överklagades till hovrätten, som fastställde tingsrättens domar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista