Kent Larsson (M) Arkivbild: Sten Lillieström / P4 Skaraborg
Misstänkt mord på tvåbarnsmamma

Tvåbarnsmammans kropp hittades av Grästorps kommunalråd

Det var Grästorps kommunalråd Kent Larsson (M) som hittade den försvunna 23-åriga kvinnan från Trollhättan död utanför Grästorp igår.

Kent Larsson fick ett samtal från en bekant som upptäckt att något inte stod rätt till i ett område utanför Grästorp, nära Ås.

– Det var en bekant som ringde till mig och sa att de hade känt någonting som luktade lite konstigt där. Jag är jägare så jag tänkte att jag kunde åka och titta, säger han till TT.

Han trodde att lukten kom från ett dött djur men blev inte helt överraskad när han hittade kvinnans kropp.

– Tanken slog en ju att det skulle kunna vara så, säger Kent Larsson.

I över fem veckor har polis och frivilliga letat efter kvinnan, bland annat i trakten kring Grästorp, där kroppen nu hittats.

Mordet på tvåbarnsmamman i Trollhättan

Natten till den 30 juni försvann en 23-årig kvinna från Trollhättan. En 36-årig man begärdes häktad misstänkt för människorov, men Vänersborgs tingsrätt tyckte bevisningen var för tunn och mannen släpptes.

Senare häktades två män, en 31-åring och en 35-åring, på sannolika skäl misstänkta för skyddande av brottsling och i slutet på juli häktades 36-åringen i sin frånvaro, den här gången misstänkt för mord.

8 augusti hittades kvinnan död intill en väg utanför Grästorp. Den mordmisstänkte 36-åringen befann sig i Polen och överlämnades till Sverige den 14 augusti.

Den 16 augusti häktades han på sannolika skäl misstänkt för mord. 

Alla tre män dömdes i tingsrätten i slutet av december. Den nu 37-årige mannen dömdes till 16 års fängelse för mord, och de medåtalade dömdes även de till fängelse.

Domarna överklagades till hovrätten, som fastställde tingsrättens domar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista