Den 23-åriga kvinnans kropp hittades utanför Grästorp efter att hon varit försvunnen sedan den 30 juni. Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio.

Trollhättemordet: Fler fynd i Grästorp

Polisen har gjort ännu fler fynd i närheten av den plats som den misstänkt mördade 23-åriga kvinnan från Trollhättan hittades i torsdags kväll.

Hennes kropp hittades utanför Grästorp efter att hon varit försvunnen sedan den 30 juni.

Kriminalkommissarie Thord Haraldsson säger att han inte vill kommentera vilken typ av fynd det handlar om.

– Vi sökte över området i lördags med hundar, och nu har teknikerna tagit hand om fynden, säger han.

Platsen där kvinnan hittades är fortfarande avspärrad.

En man är misstänkt för mord och två andra män är misstänkta för skyddande av brottsling.

Mordet på tvåbarnsmamman i Trollhättan

Natten till den 30 juni försvann en 23-årig kvinna från Trollhättan. En 36-årig man begärdes häktad misstänkt för människorov, men Vänersborgs tingsrätt tyckte bevisningen var för tunn och mannen släpptes.

Senare häktades två män, en 31-åring och en 35-åring, på sannolika skäl misstänkta för skyddande av brottsling och i slutet på juli häktades 36-åringen i sin frånvaro, den här gången misstänkt för mord.

8 augusti hittades kvinnan död intill en väg utanför Grästorp. Den mordmisstänkte 36-åringen befann sig i Polen och överlämnades till Sverige den 14 augusti.

Den 16 augusti häktades han på sannolika skäl misstänkt för mord. 

Alla tre män dömdes i tingsrätten i slutet av december. Den nu 37-årige mannen dömdes till 16 års fängelse för mord, och de medåtalade dömdes även de till fängelse.

Domarna överklagades till hovrätten, som fastställde tingsrättens domar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista