Advokat Tommy Nilsson tycker att polisen jobbar för långsamt med utredningen. Bild: Filippa Bohlin/P4 Väst Sveriges Radio
Hallebergsfallet

Polisen får kritik för långsam utredning av Hallebergsfallet

Den man som är misstänkt för försök till mord på en kvinna vid Halleberg i våras omhäktades ännu en gång i dag. Men mannens advokat, Tommy Nilsson, är kritisk till hur polisen har arbetat med fallet.

LÄS MER: Sju olika identiteter || "Hon var helt sönderslagen" || Kvinnans dotter talar ut

Klockan 15 idag avslutades omhäkningsförhandlingarna mot den man som är misstänkt för det brutala överfallet på en kvinna vid Halleberg i maj. Mannen blev omhäktad, men mannens advokat Tommy Nilsson anser att det inte finns skäl att hålla mannen häktad och riktar kritik mot åklagaren och polisens långsamma utredning.

Mannen, som polisen har haft svårt att fastställa rätt indentitet på, har suttit häktad i mer än tre månader - och får nu alltså sitta ännu längre. Hans advokat Tommy Nilsson är kritisk till att han suttit häktad så länge.

Hans klient har suttit häktad sedan i maj och idag kan hans tid i häktet förlängas ytterligare om tingsrätten gör den bedömningen.

Tommy Nilsson hoppas att tingsrätten klargör för åklagaren att utredningen måste ta nya steg framåt, hittills har han inte sett några tecken på det.

– Enligt åklagaren är det ju samma sak hela tiden, utredningen är inte klar, vi väntar på svar från SKL, och det har man tydligen gjort då sedan maj, säger Tommy Nilsson.

På länskriminalpolisen, som bedrivit utredningen, håller kriminalkommissarie Thord Haraldsson inte med.

– Jag har uppfattningen att utredningen går framåt, säger kriminalkommissarie Thord Haraldsson, som inte vill kommentera kritiken mer än så.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".