Ett ljus brinner där den försvunna tvåbarnsamman hittades. Foto: Victor Jensen/P4 Väst.
Trollhättefallet

Nu kommer 36-åringen till Sverige

I dag utlämnas den misstänkte 36-åringen från Polen till Sverige. Han är häktad i sin frånvaro misstänkt för mord på den 23-åriga tvåbarnsmamman från Trollhättan.

– Vi får se vad det betyder för utredningen, men det är givetvis positivt att kunna prata med den som är misstänkt. Det är ett bra steg i utredningen, säger åklagaren Per-Erik Rinsell till P4 Väst.

I kväll ska 36-åringen anlända till Landvetter i Göteborg och sedan föras till häktet i Uddevalla. Åklagaren säger att mannen ska förhöras på torsdag.

– Därefter blir det häktningsförhandling, vi får se om det blir på torsdag eftermiddag eller fredag. Då går vi igenom målet igen fast i hans närvaro den här gången, säger Rinsell.

Han häktades i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkt för mord och för drygt två veckor sedan gick han in på svenska ambassaden i Warszawa och greps där av polsk polis och nu utlämnas han alltså från Polen.

Hans advokat Tommy Nilsson har inte haft kontakt med honom sedan mannen klev in på ambassaden.

– Vi kanske har tappat lite tempo, men inte så farligt. Vi kommer ju få kontakten nu i stället, säger han.

36-åringen misstänks ha mördat den tvåbarnsmamma som försvann från sitt hem i Trollhättan för drygt sex veckor sedan. Polisen hittade då stora mängder blod i hennes lägenhet och det var först i torsdags som kvinnas kropp hittades utanför Grästorp.

Förutom den huvudmisstänkte 36-åringen sitter två andra män, 31 och 35 år gamla, häktade. De är båda misstänkta för skyddande av brottsling, grovt brott.

Alla tre misstänkta nekar till brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista