Mamma i Trollhättan misstänkts för mordförsök på sonen - I dag begärs hon häktad

Mamman som misstänks för att ha försökt döda sin tolv-årige son i Trollhättan i onsdags har begärts häktad av åklagaren idag.

Det var i onsdags kväll som polisen larmades ut till en lägenhet i centrala Trollhättan, När dom kom fram till lägenheten var tumultet i full gång och dom fick ingripa direkt mot kvinnan som utsatte sin tolvårige son för vad polisen kallar för livshotande våld. Mer än så vill man inte avslöja om vad som hände. Pojken fördes till NÄLs intensivvårdsavdelning, men kunde flyttas ganska snart eftersom hans skador inte bedömdes som livshotande.

Brottet rubricerades till en början som dråpförsök men efter förhör med pojken ändrade polisen beteckningen till försök till mord. Mamman är strax under 40 och det finns inga tidigare anmälningar mot henne om barnmisshandel eller liknande. Orsaken till att polis och åklagare är så förtegna är bland annat att det är människor inblandade som mår mycket dåligt av det som hänt. Och i eftermiddag hålls alltså häktningsförhandlingar mot kvinnan.