Tvåbarnsmamman hittades död i Grästorp på torsdagskvällen förra veckan. Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio.
Trollhättefallet

Förhören av mordmisstänkte 36-åringen har inletts

2:43 min

Vid tiotiden idag förhörs 36-åringen som är misstänkt för mord på den 23-åriga tvåbarnsmamman från Trollhättan. I väntan på förhören sitter han häktad hos polisen i Uddevalla. P4 Extra ringde upp kriminalkommissarie Thord Haraldsson vid 13-tiden idag för att få senaste nytt.

Mannen kom till Sverige från Polen igår kväll och finns nu i häktet i Uddevalla. Imorgon räknar man med att hålla nya häktningsförhandlingar, säger kriminalkommissarie Thord Haraldsson till P4 Väst.

P4 Extra ringde upp Thord Haraldsson vid 13-tiden idag för att få senaste nytt.

Kan du beskriva den misstänkte 36-åringen?

– Han är ju känd av polisen sedan tidigare för olika typer av brott, det är vad jag kan säga, säger Thor Haraldsson till P4 Extra.

Har han något alibi för mordet?

– Nej jag vet inget om det.

Hur stark är bevisningen?

– Jag vill inte kommentera det, men Vänersborgs tingsrätt har ju sagt att han är misstänkt på sannolika skäl misstänkt för mord, vilket ju är den starkare misstänksgraden. Och enligt min uppfattning har inte misstankarna avtagit.

Vad händer härnäst?

– Jag vet inte när förhören avslutas, men jag vet att obduktionen av den 23-åriga kvinnan pågår just nu.

Mordet på tvåbarnsmamman i Trollhättan

Natten till den 30 juni försvann en 23-årig kvinna från Trollhättan. En 36-årig man begärdes häktad misstänkt för människorov, men Vänersborgs tingsrätt tyckte bevisningen var för tunn och mannen släpptes.

Senare häktades två män, en 31-åring och en 35-åring, på sannolika skäl misstänkta för skyddande av brottsling och i slutet på juli häktades 36-åringen i sin frånvaro, den här gången misstänkt för mord.

8 augusti hittades kvinnan död intill en väg utanför Grästorp. Den mordmisstänkte 36-åringen befann sig i Polen och överlämnades till Sverige den 14 augusti.

Den 16 augusti häktades han på sannolika skäl misstänkt för mord. 

Alla tre män dömdes i tingsrätten i slutet av december. Den nu 37-årige mannen dömdes till 16 års fängelse för mord, och de medåtalade dömdes även de till fängelse.

Domarna överklagades till hovrätten, som fastställde tingsrättens domar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista