Bild: Jimmy Kirvesmäki/P4 Väst Sveriges Radio

36-åringen fortsätter att neka till mordmisstankarna

Igår kväll landade den 36-årige mannen som är misstänkt för mordet på den 23-åriga kvinnan från Trollhättan. Han har tidigare befunnit sig i Polen men väl på plats i häktet i Uddevalla inleddes förhören idag.

– Hans inställning är som den har varit hela tiden. Han förnekar brott, säger hans tillförordnade advokat Michael Hansson.

Men 36-åringen fortsätter att neka till mordmisstankarna som är klassade "på sannolika skäl" vilket är den högre misstänksgraden. Förhören är nu klara för dagen.

Vad har framkommit på dagens förhör?

– Vad som har framkommit i sak vill jag inte gå in på eftersom det är förundersökningssekretess. Men det jag kan säga är att han är väldigt mån om att berätta vad han vet och vad han kan tänkas veta om detta.

Vad säger du om polisens bevisning?

– Det vill jag heller inte yttra mig om. Men det är som tidigare har sagts att det finns små frågetecken som behöver rätas ut och jag hoppas dagens förhör gör det.

Tycker du frågetecken har rätats ut?

– Det är svårt att säga något om. Det handlar oftast om uppgifter som måste kontrolleras, men det finns förklaring på de frågetecken som polisen har haft, ja, säger Michael hansson.

Thord Haraldsson är Länskriminalens utredare i fallet och han bekräftar att mannen fortsatt nekar.

– Ja, han fortsätter neka. Vi har konfronterat honom med uppgifter som vi fann felaktiga.

Och idag har rättsläkare också inlett en obduktion på den mördade kvinnan.

– Men vi har fortfarande inte fått besked om hur hon avled, säger Thord Haraldsson.

Mordet på tvåbarnsmamman i Trollhättan

Natten till den 30 juni försvann en 23-årig kvinna från Trollhättan. En 36-årig man begärdes häktad misstänkt för människorov, men Vänersborgs tingsrätt tyckte bevisningen var för tunn och mannen släpptes.

Senare häktades två män, en 31-åring och en 35-åring, på sannolika skäl misstänkta för skyddande av brottsling och i slutet på juli häktades 36-åringen i sin frånvaro, den här gången misstänkt för mord.

8 augusti hittades kvinnan död intill en väg utanför Grästorp. Den mordmisstänkte 36-åringen befann sig i Polen och överlämnades till Sverige den 14 augusti.

Den 16 augusti häktades han på sannolika skäl misstänkt för mord. 

Alla tre män dömdes i tingsrätten i slutet av december. Den nu 37-årige mannen dömdes till 16 års fängelse för mord, och de medåtalade dömdes även de till fängelse.

Domarna överklagades till hovrätten, som fastställde tingsrättens domar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista