Katarina Reimers nämndeman i Uddevalla tingsrätt tillsammans med den mordmisstänkte 36-åringen. Foto: Privat

Nämndeman på bild med nu mordmisstänkt 36-åring som bär vapen

En nämndeman och före detta Uddevallapolitiker poserar på bild med vapen. Vapnet hålls av 36-åringen som nu misstänks för mord i Trollhättan, det skriver Bohusläningen i dag.

Det handlar om Katarina Reimers, tidigare sverigedemokratisk politiker, och fortfarande nämndeman i Uddevalla tingsrätt.

Bilden är inte ny utan har funnits ute i olika medier ett tag. Det som inte tidigare uppmärksammats är att det är just nämndemannen Reimers som står leende bredvid 36-åringen som har geväret lutat över axeln.

När P4 Väst ringer upp Katarina Reimers vill hon inte kommentera varför hon ställde upp på bilden. Inte heller hur bilden går ihop med hennes engagemang som lekmannadomare i tingsrätten.

– Jag kan inte kommentera någonting just nu för jag har precis fått reda på att den här bilden har setts i tidningen, jag sitter och läser artikeln just nu, säger Katarina Reimers till P4 Väst.

Hon säger däremot till Bohusläningen att hon avser att sitta kvar och medverka i planerade rättegångar.

Nämndemän

Ej juridikutbildade personer som dömer i domstolen. Nomineras av de politiska partierna. Ska komplettera den lagkunnige domarens juridiska kunskap.

Källa: domstol.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista