Polisens tekniker vid fyndplats. Bild: Jimmy Kirvesmäki/P4 Väst Sveriges Radio

Mordmisstänkte inför häktningsdomare i dag

Vid kvart över nio i dag ställs 36-åringen, som misstänks ha mördat den 23-årig småbarnsmamman i Trollhättan, på nytt inför häktningsdomare i tingsrätten i Vänersborg.

I början av utredningen anhölls 36-åringen men han släpptes den gången av tingsrätten i brist på tillräckliga bevis.

Misstankarna kvarstod dock och mot slutet av juli begärdes han åter häktad, i sin frånvaro.

36-åringen landade i Sverige i onsdags, efter att ha flugits in från Polen. Under gårdagen förhördes han, men han nekar till brott.

TT/P4 Väst

Mordet på tvåbarnsmamman i Trollhättan

Natten till den 30 juni försvann en 23-årig kvinna från Trollhättan. En 36-årig man begärdes häktad misstänkt för människorov, men Vänersborgs tingsrätt tyckte bevisningen var för tunn och mannen släpptes.

Senare häktades två män, en 31-åring och en 35-åring, på sannolika skäl misstänkta för skyddande av brottsling och i slutet på juli häktades 36-åringen i sin frånvaro, den här gången misstänkt för mord.

8 augusti hittades kvinnan död intill en väg utanför Grästorp. Den mordmisstänkte 36-åringen befann sig i Polen och överlämnades till Sverige den 14 augusti.

Den 16 augusti häktades han på sannolika skäl misstänkt för mord. 

Alla tre män dömdes i tingsrätten i slutet av december. Den nu 37-årige mannen dömdes till 16 års fängelse för mord, och de medåtalade dömdes även de till fängelse.

Domarna överklagades till hovrätten, som fastställde tingsrättens domar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista