1 av 2
Arkivbild. Tidigare i somras ställdes 36-åringen inför tingsrätten, som då valde att inte häkta mannen. Foto: Kerstin Säthil/Scanpix
2 av 2
Väntan utanför rättsalen i Vänersborgs tingsrätt. Foto: Victor Jensen/ Sveriges Radio

Häktningsdomaren överlägger om mordmisstänkt 36-åring

I Vänersborgs tingsrätt pågår just nu häktningsförhandlingen mot den 36-årige man som misstänks ha mördat den 23-åriga kvinnan i Trollhättan. På plats finns P4 Västs reporter Victor Jensen som ger dig senaste nytt.

Vid kvart över nio i dag ställdes 36-åringen på nytt inför häktningsdomare i tingsrätten i Vänersborg.

Strax efter att den mordmisstänkte 36-åringen, klädd i gröna kläder och med svart jacka över huvudet, fördes in i rättsalen beslutade tingsrättens ordförande att häktningsförhandlingen ska hållas innanför stängda dörrar.

I början av utredningen anhölls 36-åringen men han häktades inte den gången av tingsrätten i brist på tillräckliga bevis. Misstankarna kvarstod dock och mot slutet av juli begärdes han åter häktad, i sin frånvaro.

36-åringen landade i Sverige i onsdags, efter att ha flugits in från Polen. Under gårdagen förhördes han, men han nekar till brott.

Mordet på tvåbarnsmamman i Trollhättan

Natten till den 30 juni försvann en 23-årig kvinna från Trollhättan. En 36-årig man begärdes häktad misstänkt för människorov, men Vänersborgs tingsrätt tyckte bevisningen var för tunn och mannen släpptes.

Senare häktades två män, en 31-åring och en 35-åring, på sannolika skäl misstänkta för skyddande av brottsling och i slutet på juli häktades 36-åringen i sin frånvaro, den här gången misstänkt för mord.

8 augusti hittades kvinnan död intill en väg utanför Grästorp. Den mordmisstänkte 36-åringen befann sig i Polen och överlämnades till Sverige den 14 augusti.

Den 16 augusti häktades han på sannolika skäl misstänkt för mord. 

Alla tre män dömdes i tingsrätten i slutet av december. Den nu 37-årige mannen dömdes till 16 års fängelse för mord, och de medåtalade dömdes även de till fängelse.

Domarna överklagades till hovrätten, som fastställde tingsrättens domar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista