Försvunna tvåbarnsmamman hittades död i Grästorp förra veckan efter fem veckors intensivt sökande. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix.

Fortfarande inga svar om hur 23-åringen mördats

Samtidigt som häktningsförhandlingarna med 36-åringen som misstänks ha mördat den 23-åriga tvåbarnsmamman i Trollhättan pågår också obduktionen av offret. Polisen hoppas på svar om hur kvinnan bragts om livet.

Än så länge verkar obduktionen inte ha gett något meddelar kriminalkommissarie Thord Haraldsson till P4 Väst.

– Vi har fått vissa delar bara, men inte något slutligt besked.

Vet ni hur kvinnan bragdes om livet?

– Jag vet det inte idag, jag har inte fått någor slutligt om det

Vad händer nu?

– Det är en traditionell mordutredning som pågår det hålls ett antal förhör just nu och det är tekniker som jobbar.

Har ni gjort några fler fynd?

– Nej inte de senaste dagarna, säger Thord Haraldsson.

Mordet på tvåbarnsmamman i Trollhättan

Natten till den 30 juni försvann en 23-årig kvinna från Trollhättan. En 36-årig man begärdes häktad misstänkt för människorov, men Vänersborgs tingsrätt tyckte bevisningen var för tunn och mannen släpptes.

Senare häktades två män, en 31-åring och en 35-åring, på sannolika skäl misstänkta för skyddande av brottsling och i slutet på juli häktades 36-åringen i sin frånvaro, den här gången misstänkt för mord.

8 augusti hittades kvinnan död intill en väg utanför Grästorp. Den mordmisstänkte 36-åringen befann sig i Polen och överlämnades till Sverige den 14 augusti.

Den 16 augusti häktades han på sannolika skäl misstänkt för mord. 

Alla tre män dömdes i tingsrätten i slutet av december. Den nu 37-årige mannen dömdes till 16 års fängelse för mord, och de medåtalade dömdes även de till fängelse.

Domarna överklagades till hovrätten, som fastställde tingsrättens domar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista